Näytä vastaamattomat viestit | Näytä aktiiviset viestiketjut Tänään on 18.01.2019 14:11Tämä viestiketju on lukittu. Et voi vastata tai muokata viestejäsi  [ 1 viesti ] 
Hahmohyväksyntä jo pelaaville 
Kirjoittaja Viesti
Viesti Hahmohyväksyntä jo pelaaville

HUOM! ENSIMMÄISEN HAHMON HYVÄKSYNTÄÄN OMA INFONSA: ENSIMMÄISEN HAHMON HYVÄKSYNTÄ FOORUMILLA

INFORMAATIO:


  Hahmojen hyväksyttämiselle on nykyään yksi vaihtoehto:
  » Hyväksyttäminen vain rekisteröityneille pelaajille näkyvällä Hahmohyväksyntä-boardilla.

  Hahmoja ei hyväksytä enää yksityisviestitse.
  • Kaikki hahmohyväksyjät voivat hyväksyä Karasu-, Hakucho- ja Ninkyo Dantai -laumojen jäseniä sekä laumattomia. Hahmot hyväksytään saapumisjärjestyksessä (vanhin ensin).
  • Klaanipäällikköhahmojen pelaajat voivat hyväksyä kukin oman klaaninsa jäseniä (hakemustopic tulee otsikoida omalla boardillaan muotoon "Hahmon nimi - Klaani").
  » Epäaktiivisiin klaaneihin kuuluvat hahmot hyväksyy ylläpitäjä, hakemustopic lähetetään yhä Klaanilaisten hyväksyntä -boardille

  • Mikäli hahmossa on korjattavaa, hahmohyväksyjä vastaa esittelyviestiin korjausehdotuksillaan. Tarkastaessaan hakemusta hyväksyjä vastaa viestillä: "käsittelyssä".
  • Korjaukset tehtyään pelaaja niin ikään ilmoittaa asiasta vastausviestillä aiheeseen.
  • Kun hahmo on hyväksytty, hahmohyväksyjä poistaa topicin ylimääräiset viestit, kirjoittaa nimensä esittelyn loppuun "Hyväksyjä"-kohtaan ja siirtää topicin hyväksyttyihin hahmoihin.
  • Myös jokainen peleihin takaisin otettava vanha hahmo tarkistutetaan. Käytäntö on sama, kuin uusia hahmoja hyväksyttäessä ja hahmohyväksyjän tulee muistaa kirjoittaa nimensä esittelyn loppuun "Tarkistaja"-kohtaan.

  HUOM! Hahmohyväksyjät saavat halutessaan itse hyväksyä omat hahmonsa. (Tämä koskee myös klaanien ja ryhmittymien johtohahmojen pelaajia niiden alaisuuteen kuuluvien hahmojensa osalta.)

  PELAAJASTA:

   Jokaisella pelaajalla tulee olla vähintään yksi laumallinen hahmo, hahmon laumalla ei ole väliä. Sääntö tulee roolipelin perusideaa, joka on laumojen välinen sota – laumattomille hahmoille ei roolipelissä tulla juurikaan tekemään suunnitelmia.
   Pelaajalla tulee olla vähintään kaksi täysimittäista peliä takanaan ennen kuin saa luoda toisen hahmon. Pelaajan tulee linkittää kaksi täysimittaista peliään hahmoesittelyyn, jotta hyväksyjä näkee helposti, onko kaksi peliä pelattu loppuun. Se helpottaa ja nopeuttaa hahmohyväksyjän työtä.
   • Pelaajan aloitushahmo saa vaihtaa laumaa vasta, kun pelaaja on ollut vähintään yhden kuukauden Clichéssä. Lisäksi hahmolla pitää olla vähintään neljä täysimittaista peliä takanaan.

  Uudelleenliityjä

   • Myös Clichéssä jo aiemmin pelanneen uudelleenliittyjän tulee hyväksyttää ensimmäinen hahmonsa foorumin liittymisalueella, oli se sitten uusi tai vanha. Uudelleenliittyjät eivät enää saa rekisteröityä foorumille ennen tätä vaihetta.
   • Ensimmäisen hahmon on oltava karasu, hakucho tai ninkyo dantai. (Jos kyseessä on vanha hahmo, puhdas shikoku tai kishu sen ei tosin tarvitse olla. Henkilökunta puuttuu ainoastaan räikeästi roolipelimme nykyisiin sääntöihin sopimattomiin ominaisuuksiin, jollaisista esimerkkejä edempänä.)
   • Jos uudelleenliittyjä palaa kokonaan uuden hahmon kanssa, minkäänlaiset poikkeussäännöt eivät päde ja liittyminen tapahtuu täysin samalla tavoin, kuin muidenkin uusien liittyjien tapauksessa.

  Paluumuuttajahahmo

   • Vanhoja hahmoja ei saa enää tuoda automaattisesti takaisin foorumille. Ne tarkistutetaan hahmohyväksyjän kautta ja kyseisen hyväksyjän nimi tulee kirjoittaa esittelyn loppuun (kuten normaalihyväksynnässäkin, mutta tyyliin "Tarkistaja: Sasha").
   • Clichén henkilökunnalla on oikeus vaatia muutoksia sellaisiin vanhoihin hahmoihin, jotka eivät enää sovi roolipelin nykyisiin sääntöihin. Mahdollisten epäreilujen/outojen/jopa kiellettyjen ominaisuuksien (esim. siivet, sarvet, räikeää ja epäluonnollista väriä valtaosassa turkkia yms.) poistamisesta keskustellaan tapauskohtaisesti kunkin hahmon pelaajan kanssa.


  HAHMOISTA:

  Hahmojen ominaisuudet

   Ensimmäisen hahmosi tulee olla joko hakucho, karasu tai dantaika. Hahmon tulee olla joko puhdastoruinen shikoku (mikäli hahmosi kuuluu Karasuun) tai kishu (mikäli hahmosi kuuluu Hakuchoon). Dantaissa rodulla ei ole väliä.
   Hahmolla saa olla epämuodostumia, sairauksia ja erilaisia vammoja. Laumojen parantajat hallitsevat lävistysten tekemisen. Aseita, valjaita, kaulapantoja, huiveja, liinoja yms. löytyy asevarastoista, toisilta hahmoilta tai kaupungista. Tavaroiden tai asusteiden alkuperä on tarpeen selvittää esittelyssä vain, jos niitä ei voi saada mainituin tavoin. Myös hyvän maun rajat on hyvä pitää mielessä - esim. elektroniikan käyttäminen ei koirilta suju.
   Hahmolla ei saa olla siipiä, sarvia tai muita vastaavia yliluonnollisuuksia ellei se ole saanut niitä yliluonnollisuusmullistuksen aikana PELEISSÄ. Uusilla hahmoilla tällaisia ei voi olla.

  Hahmojen erikoiset väritykset

   • Akimoton niemimaan koirien väritys on poikkeuksetta luonnollinen - räikeä, epäluonnollinen väri valtaosassa turkkia ei käy. Pienet kuvioinnit sallitaan.
   Hakuchot ovat väritykseltään vaaleita ja karasut tummia. Poikkeuksellinen väritys (koskee myös suuria vaaleita alueita karasussa/tummia alueita hakuchossa) on mahdollinen vain, jos se voi periytyä jomman kumman peleissä olevan/olleen vanhemman puolelta. Tällöin ainakin toisen vanhemmista/isovanhemmista tulee kuulua laumaan, johon hahmoa hyväksytetään. Ninkyo dantaissa ei ole värirajoituksia.

  Hahmojen harjakset

   • Karasuilla on harjaspakko. Harjaksen pitää olla selkeästi erotettavissa turkista ja perusmalli on kuvan mukainen. Huomattavasti pidemmätkin harjakset hyväksytään. Epäselvien ja erityislupia tarvitsevien tapausten suhteen tulee ottaa yhteys ylläpitäjään.

   Hakuchoilla suvaitaan harjas vain tietyissä tapauksissa:
   » Kokoharjas (kuten karasuilla) on mahdollinen vain, jos se voi periytyä jomman kumman peleissä olevan/olleen vanhemman puolelta. Tällöin ainakin toisen vanhemmista/isovanhemmista tulee kuulua Hakuchoon.
   » Otsatupsu joka ei jatku niskaan on sallittu.
   » Pitkä niskakarva joka ei jatku otsalle on sallittu.

   HUOM! Vaikka hakuchoilla saakin olla jonkinlainen harjas (lukuunottamatta pelaajan ensimmäistä hahmoa, jos se on hakucho), pääasiassa hakuchot pysyvät harjaksettomina. Ainoastaan Hakuchon Mindanao-klaanin jäsenillä voi olla harjas näistä kriteereistä huolimatta.
   Räikeästi lauman kriteereistä poikkeavat hahmot joutuvat syrjityiksi/hylkiöiksi.

  Laumaan syntyneet ja siellä kasvaneet hahmot

   • Jos hahmosi on syntynyt Karasuun, Hakuchoon tai Ninkyo Dantaihin ja elänyt lauman parissa suurimman osan elämästään, tämä mitä luultavimmin tuntee paljon muita laumassa kauan olleita hahmoja edes ulkonäöltä/nimeltä. Hahmon tulisi tunnistaa myös johtoportaan jäsenet (johtaja, varajohtaja, neuvonantajat, kenraalit, komentajat, klaanipäälliköt) edes ulkonäöltä/nimeltä.
   Uudelle hahmolle voi hakea kolmannen portaan virkaa jo hyväksyttäessä, mikäli ko. virka on vapaana ja hahmo on elänyt kyllin pitkään lauman parissa. Näin annetaan pelaajille mahdollisuus luoda myös vanhempia, ammatissaan kokeneita hahmoja, tai muuten suunnitella hahmonsa vapaammin johonkin tiettyyn ammattiin sopivaksi. Sääntö ei koske upseerin virkoja, joihin on edelleen haettava komentajien pelaajien kautta.
   • Entiset hakucho- ja karasuhahmot, sekä laumattomat voivat liittyä Ninkyo Dantaihin. Kannattaa kuitenkin sopia minkä hahmon kautta laumaa vaihtava hahmo on päässyt yhteyksiin dantaikojen kanssa!

  Klaaneihin syntyneet ja/tai siellä kasvaneet hahmot

   • Hahmon nykyasuinpaikasta riippumatta, jos hahmosi on syntynyt klaaniin tai omaa sen piirteitä, hyväksytä se Klaanilaisten hyväksyntä -boardilla. Ratkaisevimmat tekijät ovat klaanien perimän kautta tulevat ominaisuudet - ulkonäkö, battoga ja muut erikoisuudet, sekä klaanin tukikohdassa vietetty aika.
   • Mikäli hahmo on sukua kahdelle eri klaanille ja sille on periytynyt kummankin klaanin ominaisuuksia tai se on viettänyt aikaansa klaanin tukikohdassa esimerkiksi pentuna, hyväksytään hahmo kummankin klaanin oman hyväksyjän toimesta. Tällöin esittelyn otsikkoon merkitään kumpikin klaani.
   Ensin ehtivä hyväksyjä kommentoi esittelyn alle hyväksyntänsä, jälkimmäinen hyväksyjä siirtää esittelyn ja lisää kummankin hyväksyjän nimet esittelyn loppuun, samalla poistaen ensimmäisen hyväksyjän viestin.
   • Mikäli hahmo on sukua klaanille tai klaaneille, mutta sille ei ole periytynyt klaanin ominaisuuksia, eikä se ole missään tekemisissä klaanin kanssa, hyväksytään se normaalina laumalaisena/laumattomana hahmohyväksyjien toimesta. Vaikka klaanilaisille kaukaista sukua olevan hahmon tms. kohdalla klaaniominaisuudet eivät tulisi mitenkään esiin ja se on vapaa hyväksytettäväksi normihyväksyjällä, niin on silti huomaavaista kysyä/varmistaa asia klaanipäällikön pelaajalta.
   Serpentesiin liittymisessä lisäohjeita ryhmittymän infotopicissa.

  Laumattomat hahmot

   Laumattoman hahmon esittelystä tulee löytyä kohta "Perustelu laumattomuudelle", esim.:
   » Ei kelpaa ulkonäöltään Karasuun tai Hakuchoon.
   » Muiden laumojen syystä tai toisesta halveksima, joka ei voi kuulua myöskään Ninkyo Dantaihin.
   » Syystä tai toisesta kykenemätön/haluton alistumaan kenenkään komentoon tai toimimaan laumassa.

   • Laumatonta luodessa kannattaa ottaa huomioon, että laumattoman elämä on turvatonta. Laumattomat elävät sotivien laumojen välissä ja niillä on kehnommat mahdollisuudet ruoansaantiin. Laumoihin kuuluvat hahmot suhtautuvat niihin usein aggressiivisesti.
   • Laumattomat ovat tarkoitettu pääasiassa "siirtymävaiheeksi", mikäli jokin hahmo esim. jättää päälauman ja siirtyy aikanaan dantaikaksi. Koska laumattomille ei tulla keksimään erityisesti juonia, emme suosittele hahmokaartin painottamista laumattomiin hahmoihin.


Tekstejä uudelleenkoostivat ja hienosäätivät GT, topicin viimeisteli Sasha. Muokkauksia on tehnyt Yuriko.
Alkuperäisistä teksteistä kiitokset Inkalle ja Daijalle.


29.10.2012 19:23
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Tämä viestiketju on lukittu. Et voi vastata tai muokata viestejäsi   [ 1 viesti ] 

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Hyppää:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com uncommitted-decoy

Muuta yksityisyysasetuksia