Näytä vastaamattomat viestit | Näytä aktiiviset viestiketjut Tänään on 18.01.2019 14:23Tämä viestiketju on lukittu. Et voi vastata tai muokata viestejäsi  [ 1 viesti ] 
Ensimmäisen hahmon hakemuspyyntö 
Kirjoittaja Viesti
Viesti Ensimmäisen hahmon hakemuspyyntö
INFORMAATIO:

  • Hahmot hyväksytään saapumisjärjestyksessä (vanhin ensin). Lähetä hahmohakemuksesi oikealle alueelle vierastunnukselta:
  • Mikäli hahmossa on korjattavaa, hahmohyväksyjä vastaa esittelyviestiin korjausehdotuksillaan. Tarkastaessaan hakemusta hyväksyjä vastaa viestillä: "käsittelyssä".
  • Korjaukset tehtyään pelaaja niin ikään ilmoittaa asiasta vastausviestillä aiheeseen.
  Kun hahmo on hyväksytty, pelaaja voi luoda foorumille tunnuksen hahmonsa nimellä. Ylläpitäjä aktivoi tunnuksen ja pelaajan tulee lähettää hahmoesittely foorumille hyväksyttyjen hahmojen alueelle kahden päivän sisällä käyttäjätunnuksen aktivoinnista. Pelaajan nimen tulee löytyä allekirjoituksesta. Käyttäjätunnuksia luodaan vain yksi/pelaaja, nimeä saa vaihtaa, mutta sen tulee olla hahmosi nimi.
  • Myös jokainen peleihin takaisin otettava vanha hahmo tarkistutetaan. Käytäntö on sama, kuin uusia hahmoja hyväksyttäessä ja hahmohyväksyjän tulee muistaa kirjoittaa nimensä esittelyn loppuun "Tarkistaja"-kohtaan.


  PELAAJASTA:

   Jokaisella pelaajalla tulee olla vähintään yksi laumallinen hahmo, hahmon laumalla ei ole väliä. Sääntö tulee roolipelin perusideaa, joka on laumojen välinen sota – laumattomille hahmoille ei roolipelissä tulla juurikaan tekemään suunnitelmia.
   Pelaajalla tulee olla vähintään kaksi täysimittäista peliä takanaan ennen kuin saa luoda toisen hahmon. Pelaajan tulee linkittää kaksi täysimittaista peliään hahmoesittelyyn, jotta hyväksyjä näkee helposti, onko kaksi peliä pelattu loppuun. Se helpottaa ja nopeuttaa hahmohyväksyjän työtä.
   • Pelaajan aloitushahmo saa vaihtaa laumaa vasta, kun pelaaja on ollut vähintään yhden kuukauden Clichéssä. Lisäksi hahmolla pitää olla vähintään neljä täysimittaista peliä takanaan.

  Uudelleenliittyjä/paluumuuttajahahmo
   • Jos olet uudelleenliittymässä tai tuomassa takaisin paluumuuttajahahmoa, lue ohjetopic täältä. Jos olet uudelleenliittymässä täysin uudella hahmolla, voit jatkaa tämän topicin lukemista.

  HAHMOISTA:

  Hahmojen ominaisuudet
   Ensimmäisen hahmosi tulee olla joko hakucho, karasu tai dantaika. Karasuun tai Hakuchoon liittyvän hahmon tulee olla joko puhdastoruinen shikoku (mikäli hahmosi kuuluu Karasuun) tai kishu (mikäli hahmosi kuuluu Hakuchoon). Dantaissa rodulla ei ole väliä.
   Ensimmäisen hahmon tulee olla syntynyt Karasuun, Hakuchoon tai Dantaihin. Hahmo on kuitenkin voinut välillä käydä jossakin muualla ja palata takaisin laumansa pariin.
   • Kunhan sinulla on hahmo jostakin päälaumoista, voit sittemmin tehdä hahmon myös johonkin muuhun ryhmittymään, Serpentes-lahkoon, laumattomaksi tai laumojen klaaneihin.

   Karasuun kuuluvalla hahmolla tulee olla jonkinlainen harjas päälaellaan. Hakuchoon kuuluvalla hahmolla harjas ei ole sallittu. (lue
   Hahmolla saa olla epämuodostumia, sairauksia ja erilaisia vammoja. Laumojen parantajat hallitsevat lävistysten tekemisen. Aseita, valjaita, kaulapantoja, huiveja, liinoja yms. löytyy asevarastoista, toisilta hahmoilta tai kaupungista. Tavaroiden tai asusteiden alkuperä on tarpeen selvittää esittelyssä vain, jos niitä ei voi saada mainituin tavoin. Myös hyvän maun rajat on hyvä pitää mielessä - esim. elektroniikan käyttäminen ei koirilta suju.
   Hahmolla ei saa olla siipiä, sarvia tai muita vastaavia yliluonnollisuuksia ellei se ole saanut niitä yliluonnollisuusmullistuksen aikana PELEISSÄ. Uusilla hahmoilla tällaisia ei voi olla.

  Hahmojen erikoiset väritykset
   • Akimoton niemimaan koirien väritys on poikkeuksetta luonnollinen - räikeä, epäluonnollinen väri valtaosassa turkkia ei käy. Pienet kuvioinnit sallitaan.
   Hakuchot ovat väritykseltään vaaleita ja karasut tummia. Poikkeuksellinen väritys (koskee myös suuria vaaleita alueita karasussa/tummia alueita hakuchossa) on mahdollinen vain, jos se voi periytyä jomman kumman peleissä olevan/olleen vanhemman puolelta.

ESITTELYN TEKEMISESTÄ:

  • Esittelyn tarkoitus on kertoa vastapelaajille millainen hahmosi on. Tiivis ja napakka esittely on paras. Luonnetta ei tarvitse selittää jokaista yksityiskohtaa myöten, vaan peruspiirteet riittävät - näin hahmollasi on myös tilaa kehittyä pelien kautta. Huono esittely on sellainen, jota kukaan ei jaksa lukea loppuun ja jossa keskitytään epäolennaisuuksiin.
  • Hahmon tulee olla kokonaan sinun luomasi ja oman mielikuvituksesi tuotetta.
  • Joskus käy niin, että foorumilla on jo valmiiksi saman niminen hahmo kuin omasi. Tällaisissa tapauksissa uudemman hahmon pelaaja joutuu valitettavasti vaihtamaan hahmonsa nimen. Hahmolistaa ei Clichén sivustolle hahmojen suuresta ja vaihtuvasta määrästä johtuen tule, mutta nimiasioita voi aina tiedustella vieraskirjassa.

  • Kussakin laumassa on tarkka hierarkia-asteikko, jonka kuhunkin portaaseen kuuluvat tietyt arvonimet.
  Jokainen laumaan syntynyt hahmo tietää hierarkia-asteikon olemassaolosta! Mikäli korkea-arvoisempaa kohtaan ei käyttäydytä hyvin, ottaa hahmo itse riskin rangaistuksi tulemisesta.
  Eri portaisiin sijoittuvat hahmot saavat vapaasti asioida, sosialisoitua ja pariutua keskenään - tiettyyn portaikkoon ja arvoasemaan kuuluminen ei aseta rajoja hahmojen väliselle kanssakäymiselle. On kuitenkin suotavaa muistaa peleissä, että ylemmän arvoaseman omistajia tulee kohdella ja puhutella kunnioittavasti - etenkin ensimmäisen portaan jäseniä. Kapinallisia ja ketään kunnioittamattomia hahmoja saa olla, mutta näitä voidaan rangaista, mikäli ne eivät tottele ylempiensä käskyjä.

  • Tässä kaavakkeessa esitettyjen, pakollisten kohtien lisäksi voit halutessasi vapaamuotoisesti kertoa myös muuta hahmostasi sen esittelyssä. Voit listata esittelyyn esim. hahmosi mahdolliset lähisukulaiset, tiedot siitä mitä hahmoja se on tavannut peleissä (ja hahmosi suhtautumisesta niihin) tai erilaista oheistriviaa (esim. hahmosi tunnusbiisejä). Mikäli hahmosi ylenee johonkin asemaan laumassaan, olisi hyvä, että tieto myös siitä löytyisi esittelystä.

hahmokaavake kirjoitti:
Nimi: Nimi, jolla hahmoasi kutsutaan. Nimi voi olla melkein millainen tahansa.
Ikä: Hahmosi ikä. Roolipelissämme yksivuotias koira on noin teini-ikäinen, puolitoistavuotiaana koirat voivat saada harjoittelijan aseman virkaan ja kaksivuotiaina ne voivat ottaa jo jonkun vastuutehtävän (mutta häviävät vanhemmilleen mitä elämänkokemukseen tulee). Virkoja ei saa keksiä itse, voit hakea niitä hahmollesi kun olet foorumilla. Kolmevuotias ja sitä vanhempi on aikuinen.
Sukupuoli: Onko hahmosi uros vai naaras?
Laji, rotu: Laji, jota hahmosi edustaa (koira, susi jne.) ja sen rotu. Muistathan, että ensimmäisen Karasuun liittyvän hahmon tulee olla shikoku tai Hakuchoon liittyvän hahmon tulee olla kishu.
Lauma: Lauma johon hahmosi kuuluu.

Ulkonäkö: Miltä hahmosi näyttää? Esittelyssä tulee olla ainakin sanallinen kuvaus ulkonäöstä. Sanallisen kuvauksen tulee kertoa hahmon väritys, rakenne, hahmon mahdollisesti mukanaan kantamat esineet ja karasulla harjas. Voit myös esimerkiksi kuvailla hahmosi taistelutyyliä; onko se pieni ja ketterä vai suuri ja kömpelö, osaako laumojen taitoja ym.
Jos päätät liittää esittelyn yhteyteen kuvan, sen pitää olla sinun tekemäsi, vapaasti käytettävissä olevasta kuvapohjasta muokkaamasi tai sinulla tulee muutoin olla oikeudet sen käyttämiseen.
Huomioi, ettei hakuchon välttämättä tarvitse olla vitivalkoinen ja karasun täysin musta.
Luonne: Hahmon luonteen tulee olla vähintään viisi virkettä pitkä. Siitä tulee tulla ilmi vähintään perustemperamentti, laumauskollisuus, suhtautuminen vihollislaumoihin ja laumattomiin. Voit hyvin kuvailla myös miten hahmosi tulee toimeen esim. ylempiarvoisten, samanarvoisten ja alempiarvoisten laumalaisten kanssa, onko se hyvä saamaan ystäviä jne.
Menneisyys: Mitä hahmosi elämässä on tähän mennessä tapahtunut? Muistathan, että ensimmäisen hahmon tulee olla syntynyt Karasu- tai Hakucho-laumaan, mutta sen ei ole tarvinnut viettää koko ikäänsä laumansa parissa. Vaikka aikuinen hahmo ei itse muistaisi menneisyyttään, se täytyy silti kirjoittaa esittelyyn.

Pelaaja: Nimimerkkisi, jota käytät.
Hyväksyjä: Kun hahmosi on hyväksytty ja pääset foorumille, lisää esittelyyn myös hahmon hyväksyjän nimi. Tämä on pakollista.


Tekstejä uudelleenkoostivat ja hienosäätivät GT, topicin viimeisteli Sasha. Muokkauksia on tehnyt Yuriko, Fuppe sekä Thapa.
Alkuperäisistä teksteistä kiitokset Inkalle ja Daijalle.


18.02.2015 00:15
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Tämä viestiketju on lukittu. Et voi vastata tai muokata viestejäsi   [ 1 viesti ] 

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Hyppää:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com uncommitted-decoy

Muuta yksityisyysasetuksia